Fotografije Novorodjencadi

Dolazak novorođenčeta je takav doživljaj, koji se ničim ne može uporediti – malena beba menja život porodice iz temelja, a istovremeno njeno maleno savršeno telo impresionira roditelje. Novorođenče ostaje malešno samo na kratko vreme – smežurano, izborano malo biće se brzo razvija i raste, i nakon par meseci već zaboravljamo kakvo je bilo prilikom rođenja. Fotografije koje nastanu prilikom fotografisanja novorođenčeta čuvaju raspoloženje i osećanja koja slede u danima nakon rođenja.

Cesto Postavljena Pitanja

Kada treba da se obavi fotografisanje novorođenčeta?

Što ranije! Ali ipak, koje je najbolje vreme? – u prve dve nedelje, kada beba još čvrsto spava, i na njenoj koži se ne javljaju eventualne alergijske reakcije na mleko. Fotografisanje novorođenčeta dogovaramo još pre rođenja, obeležavajući više datuma u kalendaru, a finalizujemo u danima nakon porođaja.

Gde se obavlja fotografisanje novorođenčeta?

Može se obaviti i kod mene, i u Vašem domu. Kod mene su dati svi uslovi za savršenu fotografiju; pozadine i sav pribor za fotografisanje su pri ruci. Fotografisanje u Vašem domu pruža bebi i Vama veću udobnost: hranjenje, dojenje, presvlačenje je jednostavno i sav pribor za bebu je pri ruci. Ukoliko fotografisanje novorođenčeta bude u Vašem domu, za tu priliku izaberite najsvetliju sobu!

Kako se treba pripremiti za fotografisanje novorođenčeta?

Za fotografisanje novorođenčeta potreban je topao prostor. Ukoliko na to ne obratite pažnju, kada skinete bebu, njoj vrlo brzo bude hladno, koža joj pocrveni. Atelje grejem na 24-25 oC, a za fotografije bebe bez odeće koristim grejač. Ako se fotografisanje odvija kod Vas, i stan treba pripremiti na sličan način.

Koliko vremena je potrebno da se fotografiše novorođenče?

Treba da planirate da će fotografisanje trajati dva-tri sata. Prilikom fotografisanja novorođenčeta treba računati i na pauze – potrebno je izdvojiti vreme za presvlačenje, hranjenje, odmor, uspavljivanje.

Kako treba obući novorođenče?

Nikako! Suština fotografisanja novorođenčeta je njegova gola koža. Obratite pažnju, da pre fotografisanja ne nosi odeću koja steže, jer takva odeća može ostaviti tragove na koži. Svrsishodno je staviti je u povez, umotati je u debeo prekrivač, pa na taj način ne treba bebu buditi presvlačenjem. Ukoliko želite fotografije bebe u odeći, onda predlažem jednostavnu, jednobojnu odeću.

Mojim priborom možemo fotografije novorođenčeta učini jedinstvenim

· Ukoliko bebina glava još nije u potpunosti formirana, onda je kapa dobro rešenje, pomoću koje jednostavno možemo prikriti „problem”. Pletene kape sa velikim ukrasom čine fotografije veoma jedinstvenim.

· U kosi devojčica vrlo lepo izgleda cvet ili dekorativna traka za kosu.

· Rado stavljam bebe u šareni prekrivač, u tkaninu sa dezenom ili u majčin šal.

· Jedna draga igračka jarkih boja ili sitna tekstilna igračka može biti dobar detalj na fotografiji.

· Mogu se napraviti nesvakidašnje slike, ako bebu položimo u pletenu korpu.

Neophodno je pripremiti

Platnenu pelenu za fotografisanje bebe, podmetač za jednokratnu upotrebu, vlažne maramice, prekrivač. Varalica takođe može biti od velike koristi…

Kakve fotografije se prave?

Naravno, novorođenče je u fokusu, ali na fotografisanju novorođenčadi pravim različite vrste fotografija. Volim da ovekovečim sitne šake, stopala, eventualno lepe detalje u dečijoj sobi, i nikako ne bih izostavila ni roditelje! Ako na slikama želite i braću, sestre, ostale članov porodice, i to je moguće.

Cena fotografisanja novorođenčeta:

Sadržaj paketa za fotografisanje novorođenčeta:

· 3-4 sata fotografisanja novorođenčeta (naravno i Vi ćete biti na fotografijama!)

· 20 obrađenih fotografija, visoke rezolucije koje dobijate u digitalnom formatu

· velika ponuda prekrivača za pelene, haljinica, trakica i kapica za novorođenče

· niske sofe, kace, korpe i mnogi drugi pribor za smeštaj bebe

· na raspolaganju su nam razne vrste pozadina i prirodno svetlo kako bi fotografije bile raznovrsne

· odgovarajuća temperatura za bebin prijatan odmor

Poklonili bi fotografisanje?

Odličan poklon za rođendan, babine, božić itd. za novopečene roditelje i porodice sa malom decom!

Zaista dragocen poklon, koji prolaskom vremena postaje još vredniji za porodicu kojoj poklanjate.

Poklon vaučer važi za period od 6 meseci od datuma kupovine.

Plaćanje prilikom kupovine putem bankovnog transfera ili na licu mesta u gotovini.

Kontakt

Elizabet Tasko

Miše Dimitrijevica 22 21000
Novi Sad, Srbija

061 6104829
taskoeb39@gmail.com
www.bebafoto.rs