Fotografisanje beba

Prve dve godine života bebe su pune uzbuđenja: odojče, koje većinu vremena samo plače i spava, izrasta u dete koje se gega, trči i priča. Svaki trenutak, svaka razvojna faza roditelje i širu porodicu ispunjava srećom. Često želimo da se prisetimo brojnih čudesa koja se dešavaju u prve dve godine. Kvalitetno umetničko fotografisanje beba nam u tome može pomoći.

Cesto Postavljena Pitanja

Kada je vreme za fotografisanje bebe?

Ne postoji striktno određeno vreme, jer su bebe uvek čarobne, čak i ako liju krokodilske suze…Ali ipak, postoji nekoliko prekretnica u životu bebe, koje možda želite da zabeležite:
– novorođenče (do 20 dana starosti) – pogledajte slike koje sam napravila prilikom fotografisanja novorođenih beba!
– uzrast od 3-4 meseca: kada beba lepo drži glavu ležeći na stomaku
– uzrast od 6-8 meseci: Preporučljivo je da se sačeka malo da beba nauči da sedi samostalno, jer počev od tog perioda mogu se napraviti zaista vesele, razigrane, žive fotografije.
– uzrast od godinu dana: vredi zabeležiti prve samostalne korake, ili degustaciju prve rođendanske torte 🙂

Idealno vreme za fotografisanje deteta u njegove prve dve godine može biti bilo kada, pa čak i više puta. Fotografisanje bebe i deteta: Kada? – iz mog članka možete saznati još više o uzrasnim osobenostima.

Šta je potrebno za fotografisanje bebe?

Pripremite njene omiljene igračke, a sakrijte i nekoliko novih. Ponesite više odeće za bebu, kako bi mogli birati između različitih boja i stilova. Neka bude pri ruci sve, što je potrebno za povijanje i hranjenje bebe. U studiju možemo svirati i duvati mehuriće. Tokom fotografisanja treba neprestano zabavljati malog modela.

Kako beba treba da bude obučena?

U odeću, u kojoj je rado viđate. Važno je, da se može lako skinuti i obući. Po mogućstvu birajte jednostavne boje, izbegavajte velike dezene i detalje – oni odvlače pažnju od suštine, a to je beba. Neka odeća bude udobna. Prilikom fotografisanja beba naglasak je na osmešenom licu, razigranim rukicama. Оd deteta se ne sme napraviti odrastao čovek u malom.

Šta se dešava, kada je beba loše volje?

Fotografisanje beba treba tempirati za onaj deo dana, kada je beba najodmornija (to je uglavnom u prepodnevnim časovima), na taj način se uglavnom može izbeći da beba bude loše volje. Ako se radi o običnom neraspoloženju, imam nekoliko dobrih ideja, trikova, kako da se postigne savršen osmeh! Ukoliko je stvar ozbiljnija (izbijanje zubića, bolest), onda je odluka na Vama: fotografisanje bebe se može odložiti, ili možemo pokušati da snimimo manje vesele fotografije, a možda i fotografije na kojima je beba uplakana.

Da li je moguće fotografisati dvogodišnjaka, koji je u stalnom pokretu?

Moguće je! Fotografisanje beba zahteva dodatno strpljenje i dodatnu kreativnost. Imam dosta isprobanih i uspešnih ideja, pomoću kojih mogu da animiram dete u pokretu da stane na toliko, da ga uslikam.

Ko sve može da bude na fotografijama?

Svako, koga želite. Stariji brat, sestra, roditelji, babe i dede. Ukoliko na fotografisanje bebe dođe i starije dete, onda počinjemo sa njihovim zajedničkim fotografijama. Na taj način se sigurno neće dosađivati. Važno je, da na zajedničkim fotografijama odeća bude usklađena – nema potrebe za uniformisanjem, čak ni za istim bojama, ali ne treba jedna odeća da pobije drugu. Niko ne bi trebao da bude elegantniji od drugog!

Poklonili bi fotografisanje?

Odličan poklon za rođendan, babine, božić itd. za novopečene roditelje i porodice sa malom decom!

Zaista dragocen poklon, koji prolaskom vremena postaje još vredniji za porodicu kojoj poklanjate.

Poklon vaučer važi za period od 6 meseci od datuma kupovine.

Plaćanje prilikom kupovine putem bankovnog transfera ili na licu mesta u gotovini.

Kontakt

Elizabet Tasko

Miše Dimitrijevica 22 21000
Novi Sad, Srbija

061 6104829
taskoeb39@gmail.com
www.bebafoto.rs