Fotografije Trudnica

Prošlo je puno godina od kada je na naslovnici objavljena slavna fotografije Demi Mur u trudnoći – od tada je česta želja među trudnicama, da na profesionalni način ovekoveče ovaj lep i neobičan period svog života.

Fotografisanje trudnica je neobičan žanr fotografisanja – zahteva više pripreme i veću pažnju od klasičnog slikanja portreta.

Često Postavljena Pitanja

Zašto je dobro fotografisati trudnicu?

Period trudnoće je pun iznenađenja i izazova. Vaše telo prolazi kroz mnoge promene, pa je tako razumljivo, ako ste nesigurni po pitanju fotografisanja. Sa dobrim fotografom fotografisanje trudnici nije zamorno, već će postati doživljaj i zabavan događaj.

I ja imam decu: znam, koje pozicije su udobne, kako treba namestiti svetlo, koja vrsta post-produkcije, retuširanja će biti potrebna. Sve jedno, da li se slike prave samo za vas dvoje, užoj porodici, ili će te ih pokazati i prijateljima – suština fotografisanja trudnica je u sitnim detaljima.

Profesionalne fotografije o trudnicama redefinišu koncept ženske lepote. Cilj fotografisanja budućih majki je, da prikaže lepote tela trudne žene. Pomoću njih, budući roditelji mogu bolje doživeti čuda i uzbuđenja u periodu trudnoće. Možda sada ne verujete, koliko će te kasnije voleti ove fotografije.

Kada je najbolje vreme za fotografisanje trudnice?

Fotografisanje trudnice je najbolje raditi u sedmom ili osmom mesecu. Tada je stomak već dovoljno velik, dobro će izgledati na fotografijama. Trudnice su uglavnom tada u najboljoj formi. Oticanje, koje je karakteristično u poslednjem mesecu i eventualni dodatni kilogrami mogu otežati kretanje, a mogu predstavljati smetnju i hormonalne promene na koži. Kod naredne bebe je fotografisanje uglavnom bolje planirati za raniji period!

Kako se obući?

Jednostavno i udobno! Treba izbegavati odeću sa velikim dezenima, odabrati gornji deo, koji ističe stomak. Važno je da možete udobno sedeti i stajati.

Kako se pripremiti za fotografisanje?

Po ovom pitanju se fotografisanje trudnica ne razlikuje od fotografisanja ostalih vrsta portreta. Ne treba tada isprobavati nove kozmetičke proizvode, jer mogu imati neočekivane rezultate. Po mogućstvu budite odmorni, u danima koji prethode fotografisanju jedite laganu i zdravu hranu, pijte što više tečnosti. Budite negovana, neka Vaša kosa bude lepa. Obratite pažnju i na negovanje ruku i stopala, naime, i one će se videti na fotografijama!

Poklonili bi fotografisanje?

Odličan poklon za rođendan, babine, božić itd. za novopečene roditelje i porodice sa malom decom!

Zaista dragocen poklon, koji prolaskom vremena postaje još vredniji za porodicu kojoj poklanjate.

Poklon vaučer važi za period od 6 meseci od datuma kupovine.

Plaćanje prilikom kupovine putem bankovnog transfera ili na licu mesta u gotovini.

Kontakt

Elizabet Tasko

Miše Dimitrijevica 22 21000
Novi Sad, Srbija

061 6104829
taskoeb39@gmail.com
www.bebafoto.rs